LETTERS IN STEEN EN PORTUGAL

WELKOM - SEJA BEM-VINDO

Van Jeroen Boudens leerde ik letters in steen verwerken. Muziek bracht mij naar Portugal waar ik verliefd werd op het land, zijn inwoners en fado. Van deze passies heb ik een cocktail gemaakt, met behoorlijk wat muziek toegevoegd. Welkom op deze blog waar je hopelijk ook jouw ding vindt. Het letterkappen is echter al een tijdje beperkt door een hardnekkige tendinitis...

Jeroen Boudens ensinou-me a escultura das letras em pedra. A música trouxe me a Portugal onde apaixonei-me pelo paÍs, pelos habitantes e pelo fado. Destas paixões fiz um cocktail, colocando bastante música. Seja bem-vindo neste blog e espero que vá gostar. No entant, há algum tempo a esculptura de letras tem sido limitada por uma tendinite teimosa.... (Sou belga, então peço desculpa por erros de tradução)

14 mrt 2022

AND THE WINNER IS

In aansluiting op het vorige item: dit is het resultaat.
Bron:https://songfestival.be/landen/pt/maro-wint-portugese-voorronde-festival-da-cancao/ 
Als allerlaatste is in Portugal de nationale finale Festival da Cançao afgelopen, waarin een artiest en een lied gekozen worden om deel te nemen aan het komende Eurovisiesongfestival, dit jaar in Turijn. Dit jaar is de wedstrijd gewonnen door MARO, geboren als Mariana Secca, met Saudade saudade (Verlangen verlangen).

In de finale stonden tien artiesten aan de start, nadat al eerder tien artiesten tijdens twee halve finales afgevallen waren. De resultaten werden 50/50 verdeeld over de televote en een jury die bestond uit vertegenwoordigers van de zeven statistische zones van Portugal (Lissabon, North, Central, Alentejo, Algarve, Madeira en de Azoren). In beide gevallen won MARO de stem.

MARO, die oorspronkelijk dierenarts wilde worden, kan zowel gitaar als elektrische basgitaar spelen en is ook een klassieke pianiste. Op haar elfde al schreef ze haar eerste lied, momenteel woont ze in Los Angeles om daar haar kunsten als songschrijver nog verder te verbeteren aan het Berklee College of Music.

Vorig jaar nog in Rotterdam stuurde het land de allereerste Engelstalige inzending ooit die het land van de fado vertegenwoordigde. Toen werd de 12e plaats in de finale gehaald. Behalve met de winst in 2017 slaagde Portugal er telkens niet in zich te kwalificeren voor de finale en als dat uitzonderlijk toch eens gebeurde, werd de top 15 net wel of net niet gehaald. Afwachten of de nieuwe Portugese inzending, ook deels in het Engels, opnieuw een finaleplaats oplevert voor het land.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten